#laakista
Toiminnallinen seikkailupeli ja elämyksellinen ryhmäaktiviteetti.
unfold finlayson
Tampereen kaupunki juhlii 240 vuotista historiaansa, kaupungin sydämessä sijaitseva Finlaysonin tehdasalue täyttää samaan aikaan 200. Kun kuusvooninkinen aikanaan kohosi kosken yläjuoksulle se oli pilvenpiirtäjä. Nyt kun rakennuksen ikonisesta sprinkleritornista tiiraa kaupunkimaisemaa, tämä on helppo uskoa. Näkymät kattojen yli ovat edelleen melko esteettömät ja sitäkin vaikuttavammat. Nuo näkymät ovat kuitenkin olleet harvinaista herkkua, siitä huolimatta että alkuperäistä tehdastoimintaa ei näissä nurkissa ole harjoitettu vuoskausiin. Nyt tämä muuttuu.
Vuoden 2019 aikana Finlaysonin sokkeloisen alueen sisuksissa on tapahtunut paljon. On kierretty avainten kanssa kaikki mahdolliset ovet, lukot ja luukut läpi, purettu ja pureskeltu monta moninaista kävijäturvallisuuteen, tilatekniikkaan ja äärimmäisen tarkasti museoituihin tiloihin liittyvää kompastinkiveä. Tämän lisäksi on visioitu, väännetty ja väkerretty viikkotolkulla – niin suunnitelmien kuin käytännönratkaisuidenkin parissa. Työtä tämä on ollut, mutta jotain poikkeuksellisen hienoa on saatu aikaan.

Äärimmäisen sitoutuneen ja kokeneen ydintiimin lisäksi on ollut innostavaa huomata niin monen ulkopuolisen tahon haluavan kaikin tavoin edesauttaa tämän projektin toteutumista parhaalla mahdollisella tavalla. Erityisesti Finlaysonin aluetta hallinnoiva Eläkeyhtiö Varma on ollut korvaamaton kumppani monen umpikujan äärellä. Myös Aamulehti ja Moro ovat asettuneet Unfoldin tukijoukkoihin.

Heidän avullaan seikkailupelin neitsytmatkallekin saatiin satojen osallistujien joukosta arvottua onnelliset voittajat sekä tietysti paljon näkyvyyttä, minkä arvo on näkynyt voimakkaasti sisään tulleiden kyselyiden ja tilausten muodossa, ennen kuin olemme itse markkinoineet elämystuotetta vielä käytännössä ollenkaan.
Luovaa ongelmanratkaisua, ryhmätyötä ja paljon mahtavaa nähtävää.
Seikkailu alkaa kirjeellä, jonka asiakas saa tilausvahvistuksen yhteydessä. Samassa mailissa on ohjeet saapumista, pukeutumista yms. varten. Kirje antaa selkeän viitekehyksen sille, mitä ryhmä on alueelle tulossa selvittämään. Paikan päällä upeasti koristellussa alueen pääkonttorissa on vastassa ryhmän koosta riippuen joko yksi tai kaksi seikkailun vetäjää, jotka ovat ensitapaamisesta loppuun saakka roolissaan. Vetäjän johdolla sukelletaan hieman syvemmälle seikkailun tarinaan, minkä jälkeen ns. kääritään hihat ja tartutaan toimeen.

Matka kulkee alueella niin ulko- kuin sisätiloissakin ja sen varrelle mahtuu monenlaista hoksottimia vaativaa tehtävää. Ryhmät jotka pelaavat hyvin yhteen ratkovat nämä pähkinät nopeimmin, mutta jo pilottiryhmien myötä tuli selväksi että myös toisilleen täysin tuntemattomien ja jopa useiden vuosikymmenten ikähaarukkaan asettuvien ryhmät oppivat pian toimimaan sujuvasti yhdessä.

Tehtävät ovat luonteeltaan kaikki erilaisia, mutta jotain yhteistäkin löytyy; Ne on kaikki suunniteltu vaatimaan vähintään kahden hengen yhteispeliä ja jokaisen niistä selvittäminen on usean pienemmän ratkaisun takana. Jotkut ratkovat tehtäväkokonaisuudet pala kerrallaan yhdessä – toiset jakaantuvat eri osasten äärelle ja tekevät yhteistyötä sitä kautta.

Upeiden puitteiden inspiroimina olemme halunneet jättää kiireen pois tästä yhtälöstä. Tätä ei siis suoriteta aikaa vastaan, vaan seikkailun aikana ehtii myös ihmettelemään ja kuvaamaan. Kannustamme jakamaan kuvat somessa #unfoldfinlayson tägillä, kunhan ne eivät paljasta liikaa!
< ETUSIVULLE
muuta #laakista