#laakista
Eskapismia, latautumista, retkeilyä, rauhaa ja rakkautta.
Irtiottoja
Me olemme jokamiehiä; Milloin livumme vesireittejä saareen ja ripustaudumme toukan tavoin puihin yöksi, milloin ajelemme viinilaaksojen ja linnojen lomassa tai vaellamme viidakkopolkuja kodittomina, milloin kahlaamme halki hankien ja ohi laavujen sopivan telttapaikan toivossa.
Tulet on terapiaa, tekemisestä tuijotteluun. Nuotio luo vangitsevan, väliaikaisen fokuksen olemassaololle. Se kutsuu äärelleen, saa viihtymään ja se rajaa ylimääräisen pois. Pimenevässä illassa välkkeen ja hehkun ympärillä aukeava maailma on pieni, mutta se ei ole ahdistava. Ympärillä eivät kummittele arkiset kuormat ja huojuvat tornit, vaan syvän rauhallinen ja järkähtämätön luonto. Tuli on hyvää viihdettä. Se jättää valtavasti tilaa ajattelulle.
Eskapismilla on huono maine. Karkuun lähteminen on välillä tärkeää ja viisasta.
Nykymaailman määritelmä elämästä on karu. Nuoruuden yhteiskunnallinen rakenne valmistaa ihmisen työelämää varten. Työelämä on rakkaiden asioiden panttaamista loputtoman tuntuista työpanosta vastaan; Voit viettää viikon kotona, mökillä tai ulkomailla perheesi kanssa, mutta olet siitä hyvästä velkaa tai sitten tehnyt jo varastoon moninkertaisen määrän työaikaa. Sillä sinä maksat oman onnesi osaset.

Näilläkin säännöillä voi olemassaolosta todella nauttia. Mielekäs työ, hyvät ystävät, perhe ja terveys ovat kaikki edellytysten, asenteen, tekojen ja ennen kaikkea hyvän tuurin hedelmiä. Silti, näilläkin eväillä varustettuna ei jaksaminen ole selviö. Ei ainakaan ilman etäisyyttä ja sen tuomaa perspektiiviä.

Me lähdemme karkuun usein ja palaamme joka kerta viisaampina. Yleensä tämä tarkoittaa nopeaa päätöstä vaihtaa illan netflixit muutaman kilometrin säteellä tehtävään luovaan hakuammuntaan joka tähtää metsän keskelle – veden ja tulen äärelle. Tässä maassa tempun onnistumisprosentti on 100.
< ETUSIVULLE
muuta #laakista